IMG_4778.JPG

Nieuws

Wijn uit Spanje

Algemeen
27 MAA 2018
Wijn uit Spanje
Per 1 mei  hebben we aan ons assortiment wijnen uit Spanje toegevoegd.

Bodegas Vega del Castillo. In 1999 is Bodegas Vega del Castillo  ontstaan uit een samengaan van meerdere wijnbedrijven (Olitense, Virgin de Ujue en Vinicola Nuestra Senora de Ujue). Er zijn 3 productielocaties in Olite, Ujue en Pitillas. De traditie om wijn te maken gaat terug tot de tijd van Carlos III (Karel III), die in de 18e eeuw vanuit de kasteeltuinen in Olite zijn rijk wilde bevoorraden met wijn. Wij hebben van het huis Vega del Castillo o.a. een crianza, reserve èn heel speciaal een Merlot. 

Bodegas Valdecuevas. De familie Martin van het bedrijf Valdecuvas (letterlijk Vallei der Grotten) heeft zich vanaf +/- 1940 tot 2013 alleen bezig gehouden met de productie van olijfolie. Rond 2013 hebben zij de ambitie opgevat om ook toonaangevende wijnen te gaan produceren. Daartoe heeft de 3e generatie van de familie een aantal wijngaarden gekocht die alle in de Gouden Driehoek (tussen de dorpen La Seca, Serrada en Rueda) van de Rueda liggen, aan de linkeroever van de Duero. Op dit moment beslaan de zes wijngaarden meer dan 125 ha en liggen op ongeveer 750 meter hoogte.  Valdecuevas produceert werkelijk schitterende Verdejo’s. 

Bodegas Heras Cordon. De historie van de Heras Cordon familie gaat terug tot de het einde van de 19e eeuw. De familie startte met een eigen wijnbedrijf in Lapuebla de Labarca in de Rioja Alavesa. In 1995 werd het huidige wijnbedrijf in Fuenmayor gestart. Een groot gedeelte van de wijn wordt op 10 meter diepte bewaard. In 2011 vond er een grote investering gedaan om de productie naar de modernste maatstaven in te richten. De druiven komen zowel van de Rioja Alta (Fuenmayor, Cenicero en Navarrete) als uit de Rioja Alavesa (Fuenmayor, Cenicero en Navarrete). 

Nieuwe wijnen van Thomas Ludwig

Nieuws op Home
27 MAA 2018
Nieuwe wijnen van Thomas Ludwig

 

Nieuwe wijn van Thomas Ludwig!!

Sinds september 2020 importeert Wine Specials van Thomas Ludwig ook de Weisser Burgunder Barrique en de Thoernicher Ritsch Riesling GG. 
GG staat voor Grosses Gewächs. 
Vanaf 2005 mogen de witte topwijnen van 2005 van de VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) op de markt gebracht worden onder de noemer het ‘Grosses Gewächs’. 50% van de GG wijnen wordt gemaakt van de Riesling-druif, w.o. de Thoernicher Ritsch Riesling. 100 jaar oude wijnstokken en 3 jaar rijping op houten vaten zijn de sleutelwoorden voor de prachtige wijn. 

De Weisser Burgunder Barrique hheft een opvoeding gehad van 12 maanden op hout en is zeer elegant van smaak. 

 

Over Wine Specials

Nieuws op Home
27 MAA 2018
Over Wine Specials
Wine Specials is nog een jong bedrijf.  Frank Veger en Ineke Ginjaar zijn de eigenaren die een bloeiende wijnzaak in Oostvoorne hebben gehad. Nu importeren zij hun eigen kwaliteitswijnen uit Spanje, Frankrijk en Duitsland.
Bekijk het volledige Assortiment