IMG_4778.JPG

Nieuws

Wijn uit Spanje

Algemeen
27 MAA 2018
Wijn uit Spanje
Per 1 februari 2021 hebben we aan ons assortiment twee prachtige wijnen uit de Priorat toegevoegd.

In het voorjaar van 2020 zijn we bij de familie Sangenis I Vaqué langs geweest. Nuria heeft ons alle wijnen laten proeven. Nu hebben we besloten om met met twee wijnen te starten: Vall Por en de Garbinada.

Priorat is één van de twee D.O.Q. gebieden in Spanje. Het andere gebied is de Rioja. 

In 1978 zijn Pere Sangenis en Conxita Vaqué gestart met het aanplanten van druiven in Porrera, een stadje in de D.O.Q. Priorat (wijngebied in Cataluña). Spanje heeft twee gebieden die D.O.Q. gewaardeerd zijn: De Rioja en de Priorat. Een jaar later in 1979 werden de oude wijnkelders van hun grootvader benut om hun ideeën gestalte te geven. Pere met zijn twee dochters Maria en Núria hebben nieuwe inzichten met grootvaders oude concepten gecombineerd. Het resultaat zijn prachtige wijnen. De druivenstokken zijn aangeplant op heuvels en leisteenplateaux met een organische arme bodem, genaamd ‘Llicorella’. Bemesting vindt plaats door schapenmest.


 

Vanaf 1 maart Le Guignard Rosé No. 1 weer verkrijgbaar!!

Nieuws op Home
27 MAA 2018
Vanaf 1 maart Le Guignard Rosé No. 1 weer verkrijgbaar!!

Vanaf 1 maart 2021 is de Le Guignard Rosé No. 1 2020 verkrijgbaar. 
Wederom een prachtige Provence stijl rosé. Ietwat paars van kleur. Een lekker zuurstoksmaakje en een bittertje in de afdronk. 


 

Over Wine Specials

Nieuws op Home
27 MAA 2018
Over Wine Specials
Wine Specials importeert kwaliteitswijnen uit Spanje, Frankrijk en Duitsland. Daarnaast hebben de eigenaren Frank Veger en Ineke Ginjaar hun eigen lijn ontwikkeld: Le Guignard. Op dit moment bestaat de eigen ontwikkelde lijn uit vijf wijnen: Rosé, Sauvignon Blanc, Chardonnay, houtgelagerde Chardonnay en een Red Blend. 
Voor meer informatie over de eigen wijnen, zie Le Guignard.
Bekijk het volledige Assortiment