team.jpg

Vega del Castillo - Navarra

In 1910 heeft Don Victoriano Flamarique de eerste wijncoöperatie in Spanje opgericht met de naam Bodega Cooperetiva Olitense. In 1999 is Bodegas Vega del Castillo  ontstaan uit een samengaan van meerdere wijnbedrijven (Olitense, Virgin de Ujue en Vinicola Nuestra Senora de Ujue). Er zijn 3 productielocaties in Olite, Ujue en Pitillas.
De productie capaciteit is 7.000.000 liter per jaar.

De traditie om wijn te maken gaat terug tot de tijd van Carlos III (Karel III), die in de 18e eeuw vanuit de kasteeltuinen in Olite zijn rijk wilde bevoorraden met wijn.

De druiven komen van de Lower Mountain met een Middellandse Zee klimaat. De bodem is van klei, kalk en grind. De druiven komen ook van de Upper – river met een halfdroog klimaat (subtropisch klimaat) met een bodem van leem, alluviaal, klei en zand.

Een jaarlijkse regenval van 600 mm, koude temperaturen in de winter en warm in de zomer en een groot contrast tussen dag en nacht, zorgen ervoor dat onze druiven zeer langzaam rijpen, wat het ideale aroma, suiker en zuurgraad biedt om verse, evenwichtige en verrassende wijnen te produceren. Het beste van beide gebieden wordt gebruikt om de mooiste wijnen te maken.


Clamide Blanco 


Deze witte wijn is gemaakt van 100% Viura druiven. De wijn is afkomstige uit Olite, Navarra.

Het microklimaat met relatief een droge herfst- en winterperiode en daaropvolgend een nat voorjaar staat garant voor een mooie witte wijn met een gebalanceerde smaak.

De Kleur is helder strogeel. In de neus heeft de wijn hints van appels en banaan. De smaak is fris met een plezierig zuurtje in de afdronk.

De ideale drinktemparatuur is 12 °C. De wijn is perfect bij snacks vooraf of vis- en rijst gerechten.

Alcoholpercentage  12%

Download PDF

 

Clamide Tinto 

 
De rode jonge wijn is gemaakt van een blend van 50% Grenache druiven en 50% Tempranillo druiven. De wijngaard is gelegen in Olite in de Navarra.

Doordat de druivenstokken een relatief lage opbrengst hebben, is de daarvan afkomstige wijn krachtig met geconcentreerde aroma’s en mooie structuur.

De wijn heeft de kleur van granaatappel. In de neus rood fruit met frambozenhinten. De smaak is fruitig met lichte tannines. Daardoor heeft de wijn een goede balans die bij een jonge wijn hoort.

De ideale drinktemparatuur is 15 °C. De wijn is perfect als aperitief, bij lichte maaltijden, rijst, pasta’s en kaas. In de zomer zeker interessant om licht gekoeld te drinken. Een echte tapaswijn.

Alcoholpercentage  13,5 %

Download PDF

Vega del Castillo 

 
Deze rode wijn (crianza) is afkomstig uit Olite in de Navarra. Het is een blend bestaand uit 50% Tempranillo, 25% Merlot en 25% Cabernet Sauvignon.

De wijn heeft houtopvoeding gehad, gedurende 9 maanden in Amerikaans en Frans eikenhouten vaten. Daarna 24 maanden rijping op fles.

De wijn is helder en heeft de kleur van granaatappel.

In de neus en mond de geur en smaak van rood fruit met tabak. Verder  vanilletonen afkomstig uit de eikenhouten vaten.

De ideale drinktemparatuur is 16 °C. Te serveren bij rood vlees en kazen.

 

Alcoholpercentage  13,5%

Download PDF

 

Vega del Castillo Reserva  

Deze rode wijn is afkomstig uit Olite in de Navarra. De wijn is een blend van 50% Tempranillo en, 25% Merlot en 25% Cabernet Sauvignon.

De wijn heeft houtopvoeding gehad, gedurende 9 maanden in Amerikaans en Frans eikenhouten vaten. Daarna 36 maanden rijping op fles.

De kleur is mooi donkerrood met granaatappel tinten. De neus is complex van rood fruit, balsamico hinten, rokerig en herkenbare carameltonen.

De smaak is vol en lang met expressief fruit en zachte tannines.De ideale drinktemparatuur is 16 °C. De wijn is perfect bij rood vlees, bbq-gerechten en kazen.

 Alcoholpercentage  13,5%

Download PDF

Finca El Espartal Roble 

Deze rode wijn is afkomstig uit Olite in de Navarra. De wijn is gemaakt van 100% Merlot druiven. Deze Merlot is gebotteld in een prachtige Bourgogne fles.

De wijn heeft gedurende 4 maanden houtopvoeding gehad op Frans eikenhouten vaten.

De kleur is kersen/violet. De neus is intens en doet denken aan balsamico. De smaak is soepel, vol, fris en heeft een bijzondere afdronk.

De ideale drinktemparatuur is 16-18 °C. Te serveren bij witvleesstoofschotels en rundergehaktgerechten.

 

Alcoholpercentage  13,5%

Download PDF

 

Dubhe  

Deze topwijn van de wijnmakers van Vega del Castillo is afkomstig uit Olite in de Navarra. De blend is opgebouwd uit 60% Grenache en 40% Merlot en Cabernet Sauvignon. De druiven worden geselecteerd uit de beste delen van de wijngaard.

Na 18 maanden op Frans eikenvaten te zijn opgevoed, vindt nog 12 maanden rijping op de fles plaats. Er vindt geen filtering plaats om de kwaliteit te waarborgen.

Het eindresultaat is een top wijn met grote aromatische complexiteit.

De kleur is die van zwart fruit. In de neus duidelijk cassis met chocolade. De smaak is volfilmend en heeft veel vanille tonen afkomstig van het eikenhout.

De ideale drinktemparatuur is 18 °C. De wijn is perfect te combineren met allerlei soorten vlees en vette vis. Ook ideaal voor thuis op de bank om speciaal van te genieten.

 

Alcoholpercentage  13,5 %

Download PDF
 
 

 

 
 

Bekijk het volledige Assortiment