cometa vinya.JPG

Sangenis I Vaqué - Priorat

In 1978 zijn Pere Sangenis en Conxita Vaqué gestart met het aanplanten van druiven in Porrera, een stadje in de D.O.Q. Priorat (wijngebied in Cataluña). Spanje heeft twee gebieden die D.O.Q. gewaardeerd zijn: De Rioja en de Priorat. Een jaar later in 1979 werden de oude wijnkelders van hun grootvader benut om hun ideeën gestalte te geven. Pere met zijn twee dochters Maria en Núria hebben nieuwe inzichten met grootvaders oude concepten gecombineerd. Het resultaat zijn prachtige wijnen. De druivenstokken zijn aangeplant op heuvels en leisteenplateaux met een organische arme bodem, genaamd ‘Llicorella’. Bemesting vindt plaats door schapenmest.

Het klimaat is zeer droog met minimale regenval. De opbrengst is laag, maar van zeer hoge kwaliteit.

De zeewind (Le Garbinada) drukt de temperatuur, zodat een efficiënte fotosynthese kan plaats vinden.

De oogst vindt plaats als de druiven optimaal gerijpt zijn. De oude ondergrondse tanks bekleed met keramische tegels worden voor de vergisting van de druiven gebruikt. Na de persing is er een tweede malolactische gisting.

De rijping komt tot stand op 225 l Franse eikenhouten vaten (80%) en op Amerikaanse eiken (20%). De vaten worden 5 jaar gebruikt. Er vindt geen filtering en chemische reiniging plaats. Tot slot rijpt de wijn op te fles totdat die wordt vrijgegeven voor consumptie.

 

Garbinada 2019

Deze wijn uit de Priorat (Porrera) is gemaakt van 45% Grenache, 45% Cariñena en 10% Syrah druiven.

De wijnstokken zijn 25 jaar oud. De druiven worden hand geplukt. De wijn wordt vernoemd naar de zeewind (La Garbinada) afkomstig uit het oosten van de Priorat. Er vindt geen filtering of klaring door eiwit plaats. De wijn is uitermate geschikt voor veganisten. De productie is beperkt tot 4000 flessen per jaar.

De wijn is donkerrood gekleurd. De smaak is van rood fruit met kruidige hinten. De tannines inde wijn zijn acht. Om de smaak te optimaliseren is karafferen gewenst.

De Priorat wijn is ideaal inzetbaar bij rood vlees, wild, boeuf bourgignon, paté en harde kazen. De ideale drink temperatuur is 16 °C.

Alcoholpercentage 14,64 %

Download PDF

Vall Por 2015

Deze wijn is vernoemd naar de oude naam van het stadje Porrera (Vall Por) in de Priorat. De wijn beslaat voor 45% uit Grenache, 45% uit Cariñena en 10% Cabernet Sauvignon.

De wijnstokken zijn 25 jaar oud. De druiven worden handmatig geplukt. De vergisting vindt plaats op ondergrondse tanks met keramische tegelbekleding. Gedurende 26 dagen. Daarna vindt persing plaats en spontane malolactische gisting.

Tenslotte rijping in 3 jaar oude eikenhouten vaten (voor 80% Frans en 20% Amerikaans fabricaat). Er vindt geen filtering en klaring plaats, dus uitermate geschikt voor veganisten. De productie is met 4000 flessen beperkt.

De kleur is donkerrood.

Inde neus bessen en kruidigheid. De smaak is vol aromatisch gecombineerd met geïntegreerd fruit. Je proeft de vanille afkomstig uit het eikenhout met een prettig zuurgraad en licht kruidige afdronk.

De wijn is ideaal inzetbaar bij koude vlees gerechten, rood vlees speciaal gegrild, rijstgerechten en diverse kazen.

De ideale drinktemperatuur is 16 °C

Alcoholpercentage 14,9 %

Download PDF
Bekijk het volledige Assortiment