Finca Horcajo.jpg

Mas Qué Vinos - Toledo

De Duitse oenoloog Alexandra Schmedes, ook werkzaam bij het Riojahuis Heras Cordon, heeft samen met twee bevriende wijnmakers, Margarita Madrigal en Gonzalo Rodríguez de Bodegas Más Que Vinos (meer dan wijn) opgericht in 1998. De wijngaarden liggen op geringe afstand van Toledo bij Madrid.

De basis voor de wijnmakerij dateert uit 1851. Gonzalo’s voorouders zijn toe een familiewijnmakerij begonnen in Dosbarrios, gelegen in de Mesa de Ocaña, dicht bij Toledo.

De drie wijnmakers baseren hun wijnbereidingsfilosofie op de essentiele rol van de inheemse druivensoorten: Cencibel, Garnacha, Airén en Malvar.

Onze wijnen worden geleverd onder het exclusieve label Aloson.

 


Alosón Rosado

Deze Rosé komt uit Toledo bij Madrid. In Toledo heerst een landklimaat. De wijn is gemaakt van 100% Cencibel druiven.

De wijnstokken zijn 30-50 jaar oud. De bodem is kalk/leem en de wijngaarden liggen 750 m boven zeespiegel. De druiven worden eind september handmatig geplukt. Bij de vergisting op 10-12 °C vindt korte schilweking plaats na verwijdering van de rosé most.

De wijn is zalmkleurig. In de neus rood fruit en cassis aroma’s. De smaak is fris met tonen van aardbeien, frambozen en aalbessen met een touch van citrus.

De ideale drinktemperatuur is 10-12 °C.

Te serveren: als aperitief, antipasta, salades, Paella, zeevruchten, vis en kipgerechten.

 Alcoholpercentage  12,5%

Download PDF

Alosón Blanco

Deze witte wijn uit Toledo bij Madrid. In Toledo heerst een landklimaat. De wijn is gemaakt van 100% Airén druiven.

De wijnstokken zijn 40-60 jaar oud. De bodem is kalk/leem en de wijngaarden liggen 750 m boven zeespiegel. De druiven worden eind september handmatig geplukt. Vergisting vindt plaats bij lage temperatuur en rijping daarna gedurende twee maanden sur lie (op het gistbed).

De wijn heeft een lichtgele kleur met groene nuances. In de neus vind je een mengeling van fruit, tropische aroma’s citrusvruchten en kruidigheid. De smaak is fris en een beetje tintelend met aroma’s van geel fruit. De afdronk heeft een goede balans tussen fruit en zuurgraad.

De ideale drinktemperatuur is 10-12 °C.

Te serveren bij frisse salades, zeevruchten, vis in het algemeen, sushi en sashimi, paella, Aziatische gerechten en kip.

Alcoholpercentage  12,5%

Download PDF

Alosón LA MALVAR

Deze witte wijn wordt gemaakt van de Malvar druiven en is afkomstig uit Toledo vlakbij Madrid.

De wijnstokken zijn 50 jaar oud. De bodem is van kalk/gips.  De wijngaarden liggen 750 m boven de zeespiegel. De druiven worden eind september handmatig geplukt. De opbrengst is slechts 2000 kg / ha.

De vergisting vindt spontaan plaats in ondergrondse kleipotten (Amphoren) en Frans eiken 225 l vaten (barrique). Tot april ligt de wijn op fijne gistcellen en wordt daarna afgevuld.

De wijn is halfgeel. In de neus is een combinatie waarneembaar van aromatische kruiden (kamille, tijm en biologisch hooi), peer, citrustonen, mineraliteit, en rooktonen. De smaak is fijn en elegant, anijsachtig, kamille, geel steen-fruit, honing en vanille. De afdronk is fluweelzacht met aangename zuren en mineraliteit.

De ideale drinktemperatuur is 14-16 °C.

Te serveren bij vis, zeevruchten, patrijs, lichte kipgerechten en kalfsvlees.

Alcoholpercentage  14,5%

Download PDF

Alosón Viñas de Meseta

De rode wijn komt uit Toledo bij Madrid. De wijn is gemaakt van 100% Cencibel druiven.

De bodem is kalk/leem. De wijngaarden liggen op 750m boven de zeespiegel. Er heerst een landklimaat. De druiven worden handmatig eind september/begin oktober geplukt. De eerste vergisting vindt plaats in kleine RVS tanks. Daarna vindt de malolactische vergisting plaats in amphoren (grote kleipotten). Tenslotte rijping gedurende 6 maanden op Frans eikenhouten vaten.

De wijn heeft een donkerrode en violette kleur. In de neus duidelijk waarneembaar zwart fruit (kersen, bosbessen en bramen) met hinten van koffie, kaneel en zoethout. De smaak is fluweelzacht en vol met zachte tannines.

In de afdronk duidelijke sporen van chocolade, nootmuskaat en kruidnagel.

De wijn is Vegan.

De ideale drinktemperatuur is 16-18 °C.

Te serveren bij licht gegrilde BBQ-gerechten, Ossobuco, wild en pasta’s.  .

Alcoholpercentage  14%

Download PDF
Bekijk het volledige Assortiment