837.jpg

Bodegas Alejandro - Alicante

De Bodegas Alejandro is eigenlijk nog maar heel jong...

Deze bodegas bestaat sinds 1982 en is gevestigd in Monóvar (Alicante). De opbrengst is klein. De kwaliteit staat boven de kwantiteit. De wijnen van Bodegas Alejandro zijn voornamelijk bekend geworden door mond-op-mond reclame.

 

 

Vega Cuyar

De naam Vega staat voor het ’t kleine sterrenbeeld Lyra. Het is een van de helderste sterren aan de nachtelijke hemel. Deze ster beschermt de vallei van het wijngebied D.O. Alicante. De straling verlicht en geeft de geproduceerde wijn kracht, zo wordt geloofd.

De witte Vega Cuyar is gemaakt van 100% Merseguera druiven, een inheemse druif uit Alicante. De geelgroene druiven worden na langzame rijping laat in september geplukt.

De bodem bestaat uit arm organisch materiaal. De wijngaarden liggen op 600 m hoogte boven de zeespiegel. Vergisting vindt plaats bij 16 °C op natuurlijke gistcellen.

De wijn is bleekgeel, eigenlijk de kleur van stro. In de neus is een duidelijk waarneembare mate van kruidigheid. Verder in de smaak duidelijk fruittonen.

De afdronk is gebalanceerd met mooie zuren.

De ideale drinktemperatuur is 8 – 10 °C.

Te serveren bij: rijstgerechten, salades en gemarineerde vis zoals zalm en haring.

Zeer goed bij de plaatselijke lekkernij Paella.

Alcoholpercentage  12,5%

Download PDF

Bilaire

Bilaire staat voor rotsachtige, mineraalhoudende bodem.

Deze rode wijn is gemaakt van 100% Monastrell druiven (in Frankrijk bekend als Mourvèdre). De Bilaire is afkomstig uit D.O. Alicante. De druiven zijn heel donker en hangen aan conische gevormde trossen.

De most is zeer rijp en geeft de geproduceerd wijn een mooie volle structuur. De wijn heeft een geringe mate van gevoeligheid voor oxydatie.

De wijn is robijnrood van kleur. In de neus zijn duidelijke fruitaroma’s waarneembaar. In de smaak een vlezige structuur met een lage zuurgraad. De afdronk is lang met florale hinten.

De ideale drinktemperatuur is 16 – 18 °C.

Te serveren bij: Paella met kip of gemarineerd varkensvlees, gegrild vlees, en worstjes.

Alcoholpercentage  14,5%

Download PDF
Bekijk het volledige Assortiment