IMG_4778.JPG

Spanje

Uit Spanje importeren wij uit drie gebieden wijn. 

Vanuit de Rueda importeren wij wijnen van de Verdejo druif. Heel bijzonder is de houtgelagerde Verdejo.
Bodegas Valdecuevas levert ons deze wijnen. 

Ook halen we wijn uit de Navarra. Van Bodegas Vega del Castillo hebben wij een prachtige crianza en reserva ingekocht. 

Het laatste gebied is de Rioja. Van Bodegas Heras Cordon importeren we vier wijnen waaronder een Viura!

Vanuit de Rueda importeren we wijn van Bodegas Valdecuevas

De familie Martin van het bedrijf Valdecuvas (letterlijk Vallei der Grotten) heeft zich vanaf +/- 1940 tot 2013 alleen bezig gehouden met de productie van olijfolie.
Rond 2013 hebben zij de ambitie opgevat om ook toonaangevende wijnen te gaan produceren. Daartoe heeft de 3e generatie van de familie een aantal wijngaarden gekocht die alle in de Gouden Driehoek (tussen de dorpen La Seca, Serrada en Rueda) van de Rueda liggen, aan de linkeroever van de Duero. Op dit moment beslaan de zes wijngaarden meer dan 125 ha en liggen op ongeveer 750 meter hoogte.  Valdecuevas produceert werkelijk schitterende Verdejo’s.  Dit komt mede door het microklimaat van de wijngaarden; warme zomers afgewisseld met koude winters.  In de zomerperiode is het verschil in temperatuur tussen dag en nacht groot. De bodem is leemachtig/zanderig. Het alluviaal zorgt voor het benodigde grind voor de druivenstokken. De Verdejo druiven van deze pago’s (wijngaarden) staan garant voor frisse wijnen met een mooie fruitsmaak.

 

Vinteo
 
Flor InnataValdecuevas Rosé
 

Valdecuevas Cuvée
Vanuit de Navarra importeren we wijn van Bodegas Vega del Castillo

De druiven komen van de Lower Mountain met een Middellandse Zee klimaat. De bodem is van klei, kalk en grind. De druiven komen ook van de Upper – river met een halfdroog klimaat (subtropisch klimaat) met een bodem van leem, alluviaal, klei en zand.

Een jaarlijkse regenval van 600 mm, koude temperaturen in de winter en warm in de zomer en een groot contrast tussen dag en nacht, zorgen ervoor dat onze druiven zeer langzaam rijpen, wat het ideale aroma, suiker en zuurgraad biedt om verse, evenwichtige en verrassende wijnen te produceren. Het beste van beide gebieden wordt gebruikt om de mooiste wijnen te maken.


Clamide Rosé


Clamide Blanco Clamide Tinto
 Vega del Castillo Crianza 


Vega del Castillo Reserva


Finca el Espartal Roble


Dubhe


Vanuit de Rioja importeren we wijn van Bodegas Heras Cordon

De druiven komen zowel van de Rioja Alta (Fuenmayor, Cenicero en Navarrete) als uit de Rioja Alavesa (Fuenmayor, Cenicero en Navarrete). De wijngaarden liggen op een hoogte van +/- 550 m boven de zeespiegel. De bodem is kleiachtig en is kalkrijk. De overheersende druivensoorten, Tempranillo, Mazuelo en Graciano zorgen voor ronde mondvullende wijnen.

De wijnen worden altijd hooggewaardeerd. Robert Parker geeft regelmatig 92 of 93 Parkerpunten aan de wijnen van Heras Cordon. Wereldwijd en zelfs in de Pauselijke kringen wordt de wijn als zeer delicaat ervaren. 

Ana de Heras Cordon Viura
 
Heras Cordon Vendimia SeleccionadaHeras Cordon Reserva
 

Expresion de Heras Cordon

    
Bekijk het volledige Assortiment