montagne.jpg

Michel Coudroy

Vlak boven Saint Emilion ligt het plaatsje Montagne. Hier liggen de wijngaarden van de familie Coudroy.
De familie Coudroy bestiert dit gebied sinds de 16e eeuw. Michel en Emanuel zijn de wijnmakers van de laatste generatie. De wijnen worden hoofdzakelijk gemaakt van Merlot en een klein gedeelte van Cabernet Sauvignon. De icoonwiijn van familie Coudroy is de Haut-Tropchaud. Deze wijn komt uit een gebiedje precies gelegen tussen het vermaarde Château Petrus en Château Le Pin. Het gebiedje is slechts 1,6 ha. groot. Deze wijn is van 100% Merlot-druiven gemaakt.

Naast de Haut-Tropchaud importeren wij de Maison Neuve en de Lalande Pomerol La Faurie.

 

Château de  Maison Neuve 2014

De wijn bestaat uit 80% Merlot en 20% Cabernet Sauvignon.

De wijngaarden zijn 62 ha groot. Het gebied grenst aan Saint Emilion. De wijnstokken zijn 30 jaar oud. De bodem bestaat uit klei en kalk. Deze bodem verschaft de wijn mineraliteit en een goede waterhuishouding. Beide factoren bepalen het terroir.

De druiven worden machinaal geplukt. De gisting vindt gedurende 1 maand en op 30 °C plaats. De rijping vindt plaats voor 75% op RVS-vaten en 25% op gebruikt eiken vaten gedurende 14 maanden.

Het resultaat is een niet te zware rijpe wijn met een licht houttoets.

Alcoholpercentage 12,5%

Ideale drinktemparatuur is 18 °C. Heerlijk bij rood vlees en wildgerechten.

Nu op dronk.

Download PDF
 

Lalande de Pomerol Chateau La Faurie Maison Neuve 2014

Een mooie rode wijn met diepgang en finesse die soepel en verfijnd is.

De wijn is gemaakt van 80% Merlot en 20% Cabernet Sauvignon. De druiven zijn afkomstig uit Lalande de Pomerol, een satellietstaat van de Pomerol.

De bodem bestaat uit een ondergrond van kiezels.

De rijping vindt in eerste instantie plaats op RVS-vaten en daarna vindt rijping voor 30% gedurende 12 maanden op nieuw eikenhouten vaten.

Alcoholpercentage 13 %

Ideale drinktemparatuur is 18 °C. Heerlijk bij rood vlees, lam en wild.

Download PDF

 

Haut-Tropchaud Pomerol 2012

De wijn wordt voor 100% van Merlot-druiven gemaakt.

De Haut-Trop Chaud komt volledig uit de Pomerol. En juist uit een gebiedje tussen de vermaarde Château’s Petrus en Le Pin. Pomerol is op dit moment een van de meest begeerde appellaties ter wereld.

Het terroir bestaat uit klei en keien. De wijnstokken zijn 80 jaar oud. Het wijngebied is slechts 1,6 ha groot. Het plukken van de druiven vindt handmatig plaats.

De gisting vindt plaats in RVS-vaten gedurende 1 maand op 30 °C. Daarna vindt rijping plaats gedurende 18 maanden op nieuw eikenhouten vaten. De wijnen  worden per 6 verpakt in een chique houten kist.

Alcoholpercentage is 14%.

Serveertemperatuur is 18 °C.

De Haut-Trop Chaud is heerlijk bij rood vlees en wild.

Het bewaarpotentieel is 10 jaar.

Download PDF

Bekijk het volledige Assortiment