carcassonne wijngaard 3 .jpg

Le Guignard

Wij hebben in samenspraak met een grote wijnproducent in de Languedoc-Roussillon streek
speciale wijnen ontwikkeld.

De wijnen komen uit de buurt van Carcassonne. De beste druiven zijn geselecteerd voor het maken van onze wijn. De naam Guignard is de Franse vertaling van de naam Ginjaar. De Ginjaren hebben hun roots in Frankrijk. In de 17e eeuw zijn ze gevlucht ten tijde van de Hugenoten.

Tevens treft u op alle flessen een afbeelding van een vogel aan. Verder staat op elke fles het familiewapen en zijn de wijnen van een eigen nummer voorzien. 

Wij hebben een  Rosé No. 1, Sauvignon Blanc No. 3,  Chardonnay No. 5, Chardonnay No. 6 Premium Barrique (nog meer vanilletonen),  en de Red Blend No. 7.
 

Le Guignard Sauvignon Blanc No. 3 

Deze witte wijn is geproduceerd in samenwerking met een zeer professionele wijnmaker. De wijn is gemaakt van 100% Sauvignon Blanc druiven. De druiven zijn in de ochtend geplukt en na een paar uur inweking van de schil geperst. De wijn wordt jong gebotteld.

De druiven zijn afkomstig uit de Zuid-Franse Pay-D’Oc. Dit is de grootste wijnstreek, ook wel Languedoc – Roussillon genoemd. Deze streek loopt van de Rhône tot aan de Spaanse grens.

De Guignard Sauvignon Blanc No. 3 heeft mooie aroma’s van aalbessen, passiefruit, aardbeien en limoen. De wijn is fris met een aromatische afdronk. De stijl is rijk en rond.

De ideale serveertemperatuur is 8 °C.  De inzetbaarheid is perfect als aperitief of te serveren bij een fruits-de- mer, vis en zomerse gerechten.

Alcoholpercentage 13%.

Download PDF
 

Le Guignard Chardonnay No. 5 

Voor het produceren van deze witte wijn zijn de beste druiven gebruikt. De wijn is gemaakt van 100% Chardonnay druiven.

De druiven zijn afkomstig uit de Zuid-Franse Pay-D’Oc. Dit is de grootste wijnstreek, ook wel Languedoc – Roussillon genoemd. Deze streek loopt van de Rhône tot aan de Spaanse grens.

De Guignard Chardonnay No.5 heeft mooie aroma’s van peer, groene appel en bloemen. De wijn is fris en heeft door de houtlagering een botertje in de afdronk.

Het beste te serveren op 10 °C om de vanille houttonen goed te kunnen proeven. De inzetbaarheid is perfect als aperitief of te serveren bij zeevruchten, vis in het algemeen en geitenkaas.

Alcoholpercentage 12,5%

Download PDF

 

Le Guignard Chardonnay No. 6 Premium Barrique

Voor het produceren van deze witte zijn zijn 100% Chardonnay druiven gebruikt. De druiven zijn afkomstig van druivenstokken die tussen de 15 en 25 jaar oud zijn. De bodem is van klei en leisteen.  De druiven zijn afkomstig uit de Zuid-Franse Pay-D’Oc. Dit is de grootste wijnstreek, ook wel Languedoc – Roussillon genoemd. Deze streek loopt van de Rhône tot aan de Spaanse grens.

De Guignard Chardonnay No. 6 Premium Barrique heeft een gele kleur en aroma’s van banaan en peer. De wijn is fris en aromatisch. De houtlagering heeft plaats gevonden op 40% nieuwe vaten, 30% op 1 jaar oude en 30% op 2 jaar oude vaten. De rijping vindt plaats ‘sur lie’. Zo krijgt de wijn een vet en rijk karakter. Deze lagering is duidelijk herkenbaar in de neus als vanille en peer.

De ideale serveertemperatuur is 6-8 °C. De Guignard No. 6 is een echte eetwijn en ideaal bij ganzenlever, vette vis of vis met een romige saus en geitenkaas.

Alcoholpercentage 13%

Download PDF
 

Le Guignard Red Blend No. 7  

Deze rode wijn is geproduceerd in samenwerking met een zeer professionele wijnmaker. Het is ons gelukt een perfecte rode wijn te maken, die bestaat uit een blend van Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot druiven.

Deze druiven zijn afkomstig uit de Zuid-Franse Pay-D’Oc. Dit is de grootste wijnstreek, ook wel Languedoc – Roussillon genoemd. Deze streek loopt van de Rhône tot aan de Spaanse grens.

De Guignard Red Blend No.7 is fruitig en fluweelzacht. De smaak is intens en heeft duidelijke tonen van zwart fruit, aardbeien en een lichte kruidigheid met een florale touch.

De wijn kun je het beste serveren op 17 °C. De inzetbaarheid is perfect als borrelwijn of te serveren bij gevulde tomaten, gegrild vlees en kip met bijvoorbeeld ratatouille.

Alcohol % 12,5

Download PDF


 

Le Guignard Rosé. No. 1

 Voor het produceren van deze rosé zijn de beste druiven van het gebied geselecteerd. De wijn is gemaakt van meerdere soorten Cinsault en Grenache.

De druiven zijn afkomstig uit de mooiste terroirs van de Zuid-Franse Pay-D’Oc. De Pay D ‘Oc is de grootste wijnstreek, ook wel Languedoc – Roussillon genoemd. Deze streek loopt van de Rhône tot aan de Spaanse grens.

De Guignard Rosé No. 1 heeft aroma’s van rood fruit en snoep. De wijn is zacht, toegankelijk en heeft een bittertje in de afdronk. De kleur is licht paars roze.

De wijn kan het beste op 6-8 °C geserveerd worden. De inzetbaarheid is perfect als terraswijn, aperitief, met frisse salades maar ook met gegrild vlees of vis, pizza’s en bij Aziatische gerechten.

Alcoholpercentage 12,5%

Download PDF
Bekijk het volledige Assortiment