wijnveld.jpg

Aegerter

Al meer dan 25 jaar lang produceren Jean-Luc Aegerter en Paul, de zoon van Jean-Luc,  wijnen in de Bourgogne. Het programma-pallet omhelst 40 appellations met in totaal 50 ha. oppervlakte.
Maison Aegerter biedt een groot spectrum aan van regionale tot en met grand cru wijnen.
De wijn met een zwart etiket is gemaakt van eigen druiven (10 ha.) en de wijn met een wit etiket is gemaakt van door Aegerter ingekochte druiven (40 ha.).  
 

Viré – Clessé

De Viré – Clessé is sinds 1999 een officiële Appellation d'origine controlée. De wijn komt uit de Maconais, het zuidelijk gedeelte van de Bourgogne. De druiven zijn aangeplant op kalksteenbodems welke op een hoogte tussen de 200 en 440 meter hoogte liggen.

De wijn bestaat uit 100% Chardonnay. De druiven worden handmatig geplukt en daarna geselecteerd. De vinificatie vindt plaats in 500 l nieuwe eikenhouten vaten. Daarna vindt opvoeding gedurende  6-12 maanden op 2 keer gebruikte houten vaten.

De kleur is bleekgeel met lichtgroene goed. In de neus hinten van acaciabloem, honing, mint en perzik. De smaak is fris, levendig en toch mooi rond.

Ideale drinktemperatuur 11 – 13 °C.

Goed te combineren met kalfsvlees, gepocheerd vis met saus, kip en groenten.

Alcoholpercentage 12,5%

Download PDF
 

Vézelay

Op 30 oktober 2017 kreeg de Vézelay Appellation d'origine controlée status (AOC). Het wijngebied lit net onder de Chablis, het noordelijke gedeelte van de Bourgogne.

De druiven zijn aangeplant op kalksteen/mergel ondergrond.

De Vézelay wijngaarden liggen aan de rand van het Regionaal park Morvan, op 300 meter hoogte boven de zeespiegel.

De wijn is gemaakt van 100% Chardonnay. De druiven worden met de hand geplukt, in 600 liter vaten gevinificeerd waarna er rijping gedurende 8 -10 maanden plaats vindt op 2 jaar oud gebruikt eiken vaten.

De kleur is helder met zilverachtige reflecties. In de neus, florale en citrus aromatische hinten. Verder grapefruit met ‘hete steen’ rook. De smaak is in balans, fris, zuiver en mooi rond.

Ideale drinktemperatuur 10 °C.

Wijn/spijscombinatie: geitenkaas (uit Vézelay)  op toast, schaal en schelpdieren en visgerechten met kappertjes en limoensaus.

Alcoholpercentage 12,5%

Download PDF

 

Bourgogne Hautes Côtes de Nuits – Les Petites Corvées Blanc

De naam ‘Les Petites  Corvées’ staat voor het zwoegen en uitvoeren van saai werk op het land dat volgens het feodale stelsel (Middeleeuwen) toebehoorde aan heren en religieuze ordes. Door hard werken, vastberadenheid en passie hebben Jean-Luc en zijn zoon Paul een domein opgebouwd in de Bourgogne en dat uitstraling heeft over de hele wereld.

De wijnen met regionale benamingen Hautes-Côtes de Nuits (midden Bourgogne) mogen in 19 gemeenten geproduceerd worden. Chaux is één van die 19 gemeenten. De wijnstokken van Aegerter staan in Chaux op een hoogte van 300/400 meter boven de zeespiegel. De bodem is van klei-kalksteen.

De wijn bestaat voor 100% uit Chardonnay. Na de handmatige oogst worden de druiven ontsteeld en geselecteerd.

De eerste vergisting vindt plaats gedurende 2 tot 4 dagen in RVS tanks. Daarna rijping van 8 – 10 maanden in houten vaten (30% nieuw en 70% gebruikt eiken).

Het resultaat is een zachte volle wijn met een bleke gele kleur. In neus hinten van citrus en gedroogd fruit. De wijn heeft minstens een oplegpotentieel van 3 tot 5 jaar.

De ideale drinktemperatuur is 12 – 14°C.

Ideaal te combineren bij geitenkaas, schaal- en schelpdieren en kaas als roquefort en comté.

Alcoholpercentage 12,5%

Download PDF
 

Bourgogne Hautes Côtes de Nuits – Les Petites Corvées Rouge

De naam ‘Les Petites  Corvées’ staat voor het zwoegen en uitvoeren van saai werk op het land dat volgens het feodale stelsel (Middeleeuwen) toebehoorde aan heren en religieuze ordes. Door hard werken, vastberadenheid en passie hebben Jean-Luc en zijn zoon Paul een domein opgebouwd in de Bourgogne dat uitstraling heeft over de hele wereld.

De wijnen met regionale benamingen Hautes-Côtes de Nuits (midden Bourgogne) mogen in 19 gemeenten geproduceerd worden. Chaux is één van die 19 gemeenten. De wijnstokken van Aegerter staan in Chaux op een hoogte van 300/400 meter boven de zeespiegel. De bodem is van klei-kalksteen.

De wijn bestaat voor 100% uit Pinot Noir. Na handmatige oogst worden de druiven geselecteerd en ontsteeld. De eerste vergisting plaats in RVS tanks. Daarna vindt rijping gedurende 8 maanden op 600 liter (demi-muid) vaten plaats.

De kleur is robijnrood. In de neus zwart fruit met kruidige tonen. De smaak is zacht met een mooie afdronk.

De ideale drinktemperatuur is 14 – 16°C.

Ideaal te combineren met paté en croute met foie gras of lamscarré.

Alcoholpercentage 12,5%

 

Download PDF

Bekijk het volledige Assortiment