wijngaard-frankrijk-carcassonne-39151432.jpg

Frankrijk

Uit Frankrijk importeren wij op dit moment uit drie gebieden prachtige wijnen.

Champagnes van Delavenne uit Bouzy.


De familie Delavenne is al generaties lang bezig met het produceren van de beste champagnes. Vinificatie, productie en de botteling gebeurt door de familie zelf. De champagnes zijn afkomstig uit Bouzy, een dorpje vlakbij Epernay. De Bouzy behoort tot één van de 17 dorpen die een Grand Cru mogen produceren. Jarenlang zijn de Grand Crus van Delavenne alleen binnen Frankrijk verkocht. Sinds enige tijd vindt export plaats. Wine Specials heeft de eer de eerste te zijn die deze top champagnes importeert en distribueert in Nederland.


 
Delavenne Rosé Grand Cru BouzyDelavenne Brut Reserve
Grand Cru Bouzy 
 
 

Bordeaux wijnen van Michel Coudroy uit Montagne (vlak boven Saint Emilion). 


De familie Coudroy bestiert dit gebied sinds de 16e eeuw. Michel en Emanuel zijn de wijnmakers van de laatste generatie. De wijnen worden hoofdzakelijk gemaakt van Merlot en een klein gedeelte van Cabernet Sauvignon. De icoonwiijn van familie Coudroy is de Haut-Tropchaud. Deze wijn komt uit een gebiedje precies gelegen tussen het vermaarde Château Petrus en Château Le Pin. Het gebiedje is slechts 1,6 ha. groot. Deze wijn is van 100% Merlot geproduceerd.


Château de 
Maison Neuve 2014


La Faurie LaLande de Pomerol 2013


Haut Trop Chaud Pomerol 2012


En onze eigen wijnlijn Le Guignard uit de Pay D’Oc.

Wij hebben in samenspraak met een grote wijnproducent in de Languedoc-Roussillon streek speciale wijnen ontwikkeld. De wijnen komen uit de buurt van Carcassonne. De beste druiven zijn geselecteerd voor het maken van onze wijn. De naam Guignard is de Franse vertaling van de naam Ginjaar. De Ginjaren hebben hun roots in Frankrijk. In de 17e eeuw zijn ze gevlucht voor de Hugenoten.

Tevens treft u op alle flessen een afbeelding van een vogel aan. Verder staat op elke fles het familiewapen en hebben alle wijnen een eigen nummer.

Klik hier voor het gehele assortiment. Hier geven we een deel van het het assortiment weer:

 


 Le Guignard Chardonnay
No. 5
 


Le Guignard Red Blend No. 7

 
 
Bekijk het volledige Assortiment